Omgaan met tegenslag en verlies ©

Waarom meedoen aan deze themabijeenkomsten in groepsverband?

• Je wilt graag leren hoe je anders met verlies kunt omgaan
• Je wilt kunnen slapen zonder malende gedachten in je hoofd
• Je wilt weten waar jij energie van krijgt zodat je de dag door kunt komen
• Je wilt je gesteund voelen door andere vrouwen
• Je wilt gaan vertrouwen op jouw eigen manieren en behoefte
• Je wilt ontdekken op welke (andere) manieren je om kunt gaan met tegenslag

Verhalen van anderen laten zien dat er niet één weg is om met verlies om te gaan, geven herkenning en erkenning. Uitwisseling van ervaringen en behoeften kan nieuwe inzichten geven.

Wat gaan we doen?

In zes bijeenkomsten van twee uur staat elke keer een thema centraal. We beginnen met een oefening en een vraag. Daarna werken we aan het thema van de dag. Na de pauze is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een creatieve werkvorm.

Thema's

Bijeenkomst 1. Kennismaking en informatie over verlies en rouw.
We maken kennis met elkaar, delen ons verliesverhaal en geven informatie over omgaan met verlies en rouw. Welke impact heeft het op je leven?
Bijeenkomst 2. Veerkracht versterken.
Rouwen is emotioneel, mentaal en fysiek hard werken. Wat is helpend voor jou om je draagkracht te versterken en hoe ga je om met de draaglast?
Bijeenkomst 3. UFB
Zijn er onaffe zaken die maar rond blijven malen in je hoofd, gedachten die jou belemmeren in je functioneren. Wat kun jij nu doen om iets af te maken?
Bijeenkomst 4. Coping
Coping is de manier, de geleerde strategie, om door te kunnen gaan in moeilijke omstandigheden. Soms werkt het onvoldoende. Welke andere strategie kan wel helpend zijn voor jou?
Bijeenkomst 5. Betekenisgeving.
Ingrijpende gebeurtenissen schudden de grond onder je bestaan en roepen veel vragen op. Je leven voor en na zijn twee andere werelden geworden. Welke betekenis heeft deze ervaring voor jou en wat geeft jou leven nu zin?
Bijeenkomst 6. Afscheid
Bewust stilstaan bij, de tijd nemen voor afscheid is belangrijk. Loslaten en opnieuw (symbolisch) verbinden is nodig om het verlies op te kunnen nemen in jouw levensgeschiedenis. Deze beweging komt vaak in rituelen tot uitdrukking. Welke zijn van betekenis voor jou en kun je er een eigen vorm aan geven?

Voor wie?

Volwassen vrouwen die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met tegenslag en verlies. We gaan uit van 5 – 10 deelnemers.

Door wie?

De thema groep wordt begeleid door Christa en Klaartje. Twee ervaren psychosociale therapeuten met eigen specialisaties en achtergronden. Door samen te werken met onze expertise kunnen we:
• Verdieping brengen in de bijeenkomsten
• Persoonlijke aandacht bieden
• Creatieve werkvormen gebruiken
• Zelfzorg (veerkracht) in praktijk brengen

Christa Haak, Psychosociaal therapeut bij Praktijk 9 Verlies & Levensvragen www.praktijk9.nl 
Klaartje Zwitser, Psychosociaal en Contextueel therapeut bij Klaartje Zwitser I Vrouw & Therapie
www.klaartjezwitser.nl 

Kosten

€ 500,00 (intake en 6 themabijeenkomsten).

Contact en aanmelden

Mocht je interesse hebben in deze cursus of je willen aanmelden neem dan contact op met Christa of Klaartje. Na aanmelding, zal er een intake plaatsvinden met Christa of Klaartje.

Christa Haak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-44 04 3500
Klaartje Zwitser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-40 12 7000

VERHALEN VAN ANDEREN LATEN ZIEN DAT ER NIET ÉÉN WEG IS OM MET VERLIES OM TE GAAN, GEVEN HERKENNING EN ERKENNING. UITWISSELING VAN ERVARINGEN EN BEHOEFTEN KAN NIEUWE INZICHTEN GEVEN.

 

Klaartje Christa

Christa Haak en Klaartje Zwitser.

Flyer VerliesVeerkracht

pdfDownload de flyer (pdf)